Stefan och Marie besökte Calcutta!

admin Stefan Salmonsson 2012-04-21
Stefan och Marie besökte Calcutta!

DROPPAR AV BETYDELSE!

Moder Teresa fick en gång frågan – Varför arbetar du här i slummen av Calcutta, det du gör är ju bara som en droppe i havet – då vill jag vara den droppen blev hennes svar. Varje människa vi hjälper gör vi för Jesus – det är Jesus vi förbinder såren på. Vi ser på varje människa vi hjälper som om det vore Jesus själv! Det är med den inställningen som hjältarna i Indien Children arbetar.

Marie och jag är så berörda av vårt besök i Calcutta, en stad i Indien med enorma behov. Vårt besök den här gången handlade mestadels om arbetet som Indien Children utför i denna stor stad. Behoven här är så stora, inte minst ibland barnen som far mest illa.

Prostitutionen till exempel är så utbredd här. Enligt en statistik som Indiska regeringen gjort så går var tredje man till en prostituerad, människovärdet bland de prostituerade är nästan noll. Ofta får barnen till de prostituerade ligga under sängen under tiden Mamman har sin kund ovanpå sängen. Det dröjer inte länge förrän dessa barn själva hamnar i prostitutionens hemska verklighet. Extra önskvärda är oskulder runt 12 år, ofta yngre än så som betingar ett högt pris på marknaden. Det är svårt att ta in denna hemska verklighet som så många lever i i sin vardag.

En av kvinnorna som blivit räddad av arbetet här berättade att hon kidnappades och fördes till en bordell, där vägrade hon utföra sexhandlingarna. Då tog fyra kvinnor och höll fast henne under tiden mannen förgrep sig på henne, detta fortsatte tills hon blev helt nedbruten av denna behandling och fogade in sig i sitt öde. Tack Gud för att hon blev räddad av kristna och fick möta Jesus, idag hjälper hon andra i liknande situationer. Det finns flera sådana här berättelser som ger oss hopp att fortsätta att kämpa för dessa kvinnor.

Många barn är undernärda och kan inte gå i skolan på grund av fattigdom. Indien Children ger mat och skolgång till många barn i Calcutta. Dessutom förser man familjer med läkarvård och hälsokontroller. Man ger dagligen mat till de fattigaste.

Jag träffade en av de indiska arbetarna som arbetade för Indien Children och hon grät över att få tjäna Jesus på det här sättet, hon har en hög utbildning men har valt att ge sitt liv till att hjälpa dessa barn.

Det som som talade starkaste till oss var den skolning man ger till de indiska kvinnorna som genom utbildning i sjukvård och annan skolning utbildar dessa, så de kan åka ut till byarna och ge hjälp till de behövande.

En av de saker som gjort Livets ord så framgångsrika i många länder är just att träna de inhemska genom bibelskolor och annan utbildning så att dom kan ta detta vidare till sina landsmän. Gud har gett oss tro att allt är möjligt för Gud, och när eleverna får tag i detta så förvandlar det deras liv och tusentals andra. Dom får tro att det är möjligt att förändra det demoniska kastsystemet och börjar se hur Jesus ser på alla människors lika värde.

” om man ger en man en fisk så har man mättat honom den dagen, men om man lär honom att fiska så har man mättat honom resten av hans liv”

Det är många som har stora kampanjer i Indien, men vårt fokus är att arbeta långsiktigt och skapa förutsättningar för indierna själva att resa sig upp i tjänst för Jesus, därför vill vi satsat på att utrusta de troende till tjänst för Gud.

Det är lätt att bli nedstämd av all nöd man ser här, men samtidigt kan en för oss liten insats betyda oerhört mycket för många människor. Jag uppmuntrar dig att ge till detta arbete, dina gåvor räddar liv. Om vi kan rädda ett litet barn från detta helvete på jorden har vi varit en droppe av stor betydelse!

En annan sak som tog tag i mig var hur väl man använder sina resurser, inget slöseri med pengarna, man är noggrann med att pengarna går till de behövande och inte försvinner i en massa kostsam administration. Pengarna når verkligen fram.

Det är inte bara elände i Indien, mycket är underbart här, naturen, människorna, man både gråter och skrattar om vartannat.