Sorgens väg till liv

admin Stefan Salmonsson 2014-03-09
Sorgens väg till liv

Med anledning av den senaste dagens nyhet om att Ulf Ekman nu konverterar till Katolska kyrkan har många hört av sig till oss, många som känner en stor sorg i sina hjärtan.

Jag vill här inte gå in på de teologiska frågorna runt detta utan vänder mig till dig som nu har en sorgeprocess framför dig. När förändringar kommer som direkt eller indirekt påverkar oss är det oftast inte utan smärta som detta sker. Även förändringar som i grunden är positiva kan ibland vara svåra att möta. När något som vi varit en del av under en lång tid radikalt förändras är det lätt att tappa fotfästet för en tid och fundamenten för det man trott på kommer i gungning.

Det är i tider som dessa vi behöver gå in i en sorgeprocess. Jag gav ett budskap om just detta på Livets ord i onsdags och jag ber att detta budskap ska bli en hjälp till dig där du befinner dig just nu.

Budskapet handlar om hur Gud kan hjälpa dig att gå sorgens väg tillsammans med honom fram till en ny utgångspunkt med ditt liv, sorgens olika faser och hur Gud tröstar oss och ger oss hopp även när det ser hopplöst ut.

Marie och jag kommer att ta tid och be för dig som lider och är förvirrad just nu, vår bön är att när du vandrat igenom denna tid en ny olja av glädje skall komma till dig.

Kärlek/ Stefan & Marie

Här kan du lyssna på sorgens väg till liv