Sometimes it takes a mountain

admin Stefan Salmonsson 2016-06-11
Sometimes it takes a mountain

Lyssnade på en underbar sång som beskriver någonting som vi ibland har svårt att förhålla oss till, svårigheter. 

Har du också fått uppleva hur din relation med Jesus blivit djupare när du fått möta prövningar och svårigheter? Det har jag, många gånger. Det verkar som om prövningen driver oss till ett Jesusberoende och nyupptäckter i vår tro på Herren. 

Vi får också i prövningens ugn upptäcka var vi har vår tillit placerad, är den placerad hos Jesus eller har vår tro och tillit förflyttats? Svårigheterna hjälper mig att upptäcka detta. 

Därför kan vi som Jakob säger ”glädja oss i våra prövningar”, därför att prövningen om vi tar den rätt kommer att hjälpa oss att komma närmare Jesus.

Nu finns det dom som menar att man inte skall ha några prövningar och svårigheter som kristen, den tanken har jag övergivit för många år sedan. Jag har istället lärt mig att ta hjälp av prövningarna, och när de kommer skynda in i Jesu famn för att där finna den trygghet jag behöver. 

Det är ju inte så att Jesus är den som sänder prövningarna till oss, de kommer ändå. Jag vill på intet sätt glorifiera lidande och svårigheter eftersom det inte finns något att glorifiera där, MEN det finns dyrbara erfarenheter som vi kan få göra genom de prövningar livet kastar mot oss. 

Jesus vet att vi inte kommer att klara oss utan honom, att vi helt enkelt inte har vad som behövs i oss själva. Ibland glömmer vi bort detta och blir oberoende, det är då svårigheterna vi ställs inför hjälper oss att rusa tillbaka till den ende som håller att lita på, Jesus. 

❤️Stefan