Run Forrest run!

admin Stefan Salmonsson 2016-03-14
Run Forrest run!

En av mina döttrar ramlade av hästen för ett tag sedan. Hon krossade några ben i foten och har fått hoppa på kryckor en längre tid. För ett par veckor sedan fick hon ta av gipset och har nu lagt av sig kryckorna. Vilken frihet! Nu kan hon göra det hon vill göra igen. 

Hon skickade mig detta klipp när hon fått av sig gipset, det är från filmen Forrest gump 

Se klippet här: Run Forrest RUN!

Detta blev upprinnelsen till det budskap som jag predikade på fredagskvällen i Örebro i helgen. 

<< 14:8-10 I Lystra fanns det en man som från födelsen var lam i fötterna och aldrig hade kunnat gå. 9 Han hörde Paulus predika. Denne fäste ögonen på honom, och när han såg att mannen hade tro så att han kunde bli botad, 10 sade han med hög röst:”Res dig upp och stå på benen!”Då hoppade han upp och började gå omkring.>>


Det finns så mycket som försöker begränsa oss i livet, binda upp oss och förlama oss. Ibland kan det vara en fysiskt sak men ofta är det andra saker. Vi slåss alla med olika begränsningar, likt spjälorna som Forrest hade runt benen. Det kan vara någonting vi levt med under lång tid, en tanke som säger << Du kan aldrig göra detta>> . 

Mannen i vår bibeltext hade fått tro i sitt hjärta för en förändring, han hade hört förkunnelsen från Paulus och detta hade väckt någonting i honom. Det var denna tro som utlöste miraklet i hans liv. 

När tro väcks i våra hjärtan börjar någonting hända med oss. Vi vill resa oss, röra oss mot friheten. Tron på Jesus drar oss mot en förändring, den får oss att våga springa igen. I den stund då tron får fäste i våra liv är det bara en tidsfråga innan spjälorna faller av. Det som har låst upp oss, begränsat våra liv får en ände och friheten kommer istället.

RUN FORREST RUN!