Oväntade möjligheter kommer detta år, ta dem!

admin Stefan Salmonsson 2017-03-27
Oväntade möjligheter kommer detta år, ta dem!

Helt i början av detta år upplevde jag detta tilltal från Herren. Det kom utan att jag egentligen hade sökt något specifikt ord från Honom, jag har däremot under en längre tid brottats med frågor angående Sverige och Skandinavien. Hur skall vi nå människor av idag med evangeliet? Var finns de som vill vara evangeliearbetare? Hur kan jag på bästa sätt hjälpa och träna fler som vill tjäna Jesus? 

Efter över trettio år i evangeliets tjänst bär vi på en längtan att överföra det vi har nått fram till samt  hjälpa fler att komma in i tjänst för Gud. Vi vill se Guds rike bryta fram på bred front i Sverige, Norge, Finland. För att detta skall kunna ske behövs så många fler evangeliearbetare! Vi behöver också se ett återtåg av evangeliets sanningar, budskapet om Jesus och det han har gjort för oss. 

När jag gick i dessa tankar ringde Peter Ljunggren mig och berättade att Gud lagt Sverige på hans hjärta, han beskrev den nöd han bar i sitt hjärta över tillståndet i vårt land. Han förklarade att han hade fått en vision att starta ett evangelie institut i Jönköping, en skola där fokus ligger på evangeliet om Jesus. Jönköping skulle tjäna som bas för utbildning, evangelisation, kampanjer och mkt mer. 

För mig och Marie kändes detta som ett bönesvar och ”oväntade möjligheter” . Vi fick frågan om vi ville finnas med och arbeta tillsammans med Peter i detta och efter en tid i bön kände vi ett stort JA i våra hjärtan, detta är ju det vi drömmer om att göra. 

Det kommer att bli mycket arbete för oss men vi är taggade och förväntansfulla. Vårt ansvar blir i första hand att leda arbetet i Jönköping och ansvara för skolan som startar upp i slutet av augusti. 

Vi kommer att fortsätta att resa ut och predika som vanligt under veckosluten, men under veckorna vill vi satsa all vår kraft på eleverna i evangelie institutet. 

Vill du veta mer om evangelie institutet kan du klicka HÄR

Oväntade möjligheter kommer detta år, ta dem!

❤Stefan