Jag har ingen!

stefan Stefan Salmonsson 2012-09-15
Jag har ingen!

20120915-150645.jpg

Jesus möter en man i Joh 5 som säger dessa ord som svar på Jesu fråga om han ville bli frisk. Jag använde mannens ord som rubrik för gårdagens budskap i nytt hopp kampanjen i Örebro.

Tragiskt nog så finns det många människor i Sverige idag som kan säga samma sak, dom har ingen…… Vi läser om det ibland i media, hur människor som i veckor legat döda i sin bostad utan att någon saknat dom. Inte all ensamhet är så dramatisk men ändå, många lider under ensamhetens förbannelse. Varför är detta en förbannelse? Därför att vi människor inte är gjorda för att leva i ensamhet och med det menar jag den inre känsla av att stå ensam, vara utanför, sakna tillhörighet.

Den ensamhet jag försöker beskriva kan upplevas även mitt ibland människor, aktiviteter och relationer. Det är denna inre saknad av något som inte kan botas med yttre stimulans och ansträngningar.

Många lever med denna tomhet i sitt inre. Den ende som kan bota detta är Jesus! Han kan fylla tomrummet på insidan!!

För många gör sig denna tomhet påmind när det tystnar runt omkring oss, här blir stillheten ett hot mot oss. När natten kommer, musiken tystnar och larmet vi omger oss med stängs av för en stund. Många är rädda för tystnaden och stillheten, därför att den avtäcker själens oljud och tomhet.

När vi kommer till Jesus börjar Han ett verk i vårt inre, i roten av vår själ. Han botar oss ifrån ensamhetens otäcka tomhet.

När jag först mötte Jesus för många år sedan fick jag uppleva frälsningens förvandling, Jesus flyttade in i mitt liv och från den stunden kan jag ärligt säga att jag aldrig har känt mig ensam igen. Han har alltid funnits där, extra påmind om detta blir jag när larmet och bruset omkring mig tystnar och stillheten breder ut sig som en varm filt runt min själ, det är då som Jesu närvaro blir som allra mest kännbar. I stillheten.

Blessings/Stefan