Härliga dagar i Karmøy!

admin Stefan Salmonsson 2012-06-05
Härliga dagar i Karmøy!

Nyss hemkomna från vår vår resa till Karmøy i Norge. Det var första gången vi besökte pingstförsamlingen Troens Ord där. Pastor Birger Wroldsen som gått på Livets ord och hans fru Kersti leder denna mycket fina församling. Karmøya har en mycket spännande historia, här gjorde Kristendomen sitt insteg i Norge genom Olav den helige. Namnet Norge kommer också härifrån, ett smalt sund som tog in skeppen från havet in i Nor ( Noreg), vägen till Nor, därav namnet Norge/Norway. Det bor idag ca 40000 människor på denna mycket vackra och blåsiga:) plats. Historiskt har stora väckelser gått fram här och de många kyrkorna vittnar om en storhetstid för församlingen här. Idag som på så många andra platser finns de utmaningar som kännetecknar den tid vi lever i. Därför var det så roligt att se denna församling som har tagit upp utmaningarna och som på allvar gör anspråk på det väckelsearv som finns här.

Gud verkar i sin församling idag och om vi är villiga att koppla med Honom kommer vi att få se den skörd Han har lovar oss. Jag ser med spänning fram emot det som kommer förlösas av den helige Ande på Karmøya!

Under dessa dagar planlade vi också en resa till Finnmark i nord Norge i april nästa år. Vi kommer att göra en satsning tillsammans med Birger och ett team från Troens Ord. Birger som arbetat där under många år inspirerade oss att anta utmaningen. Vi kommer att ha möten så långt norrut man kan komma. Detta har funnits i mitt hjärta en längre tid och nu blir det verklighet. Det är så underbart att få vara ledd av den helige Ande, att få se hur han kopplar oss samman med de människor som brinner för samma saker.

Vill du följa med oss till Finnmark i April 2013? Du är så välkommen, vi kommer att öppna upp för dom som vill komma med. Det blir bön, väckelsemöten och evangelisering.
Vi kommer ut med mer information om detta framöver.

Blessings/Stefan