En rik man

admin Stefan Salmonsson 2016-07-09
En rik man

Jag älskar att gå upp tidigt, innan någon vaknat i huset. Sätta mig ner i stillhet, läsa Guds ord, förbereda mig för den dag som ligger framför. Så här i sommartiden känns det extra vederkvickande, när solen redan har gått upp och när fåglarna sjunger från sina nästen. 

Herren är nära, jag känner Hans närvaro. En våg av tacksamhet fyller mitt hjärta, jag är en rik man. På övervåningen sover min älskade Marie, våra barnbarn är hos oss över helgen och jag kan höra deras små ljud när de rör sig i sängen. Snart vaknar dom, då skall vi leka.

Jag miste min Far när jag var liten, han gick bort i en olycka. Även om jag var omgiven av många syskon och en underbar Mor så saknade jag min pappa under hela min uppväxt. Jag kunde känna en avundsjuka gentemot mina kompisar som hade sin pappa i livet. En som fanns där, ställde upp för barnen. Ingav trygghet och stabilitet, stod vid sidan av planen och hejade på när man spelade fotboll, en hjälte att se upp till, en som kunde laga allt. 

Jag visste att jag aldrig skulle få tillbaka min Pappa, men en dröm föddes där i mitt hjärta! Att jag själv skulle bli Far en gång, att mitt liv skulle få bli en revansch på det som jag inte fått som barn. Den drömmen har alltid följt mig och idag sitter jag här, omgiven av underbara barn som med sina familjer bor alldeles i närheten av oss. Mina barnbarn tycker att jag är gammal, jag älskar att höra det. Att de har en ”gammal” farfar som finns där för dom, min dröm går i uppfyllelse. 

Ett av mina barnbarn gav mig ett fint betyg häromdagen när han sa ”Farfar kan laga allt” .Det var hans syn på mig, farfar lagar saker. Nu kan jag inte laga allt, men för ett litet barn kan det upplevas så när cykeln har gått sönder och farfar fixar den. 

Jag lever min dröm idag, och den handlar om att få vara den Pappa och farfar, morfar som jag själv aldrig hade i mitt liv. 

Jag är en rik man

❤️Stefan