”En grad fel”

admin Stefan Salmonsson 2017-02-10
”En grad fel”

En av mina vänner berättade om en händelse han var med om för flera år sedan. Han hade ett eget privatplan som han brukade flyga med. En gång skulle han flyga från Stavanger till Bromma (Stockholm), efter alla förberedelser lyfte han och tog kurs mot Stockholm. Han fick ett anrop från tornet via radion där man bad honom uppge vart han skulle och vilken inställning han hade på flygplanets kompass, han angav sin position varav tornet svarade: Du är en grad fel! Min vän tyckte inte det var så farligt varpå han svarade: En grad!? Det var inte mycket, jag kan väl flyga med den kursen? Tornet svarade: Det kan du göra men då kommer du inte till Stockholm utan till Haparanda 😀
Jag har ofta tänkt på min väns flyghistoria och överfört den till livet i stort. ”En grad” är inte så dramatiskt i själva starten men i det längre perspektivet blir det ödestigert. Vår inre kompass är kanske en av de viktigaste ”instrumenten” vi som människor har blivit utrustade med, när den fungerar som den skall blir framtiden tryggad. När vi slarvar med att ta ut rätt kompassriktning för våra liv och hålla oss till den kan livet ta oss till platser vi inte önskade komma till. 

”Trons kompass” handlar om de värderingar och övertygelser vi har, – min vän! Kompromissa inte med de värderingar och inre övertygelser du en gång blivit övertygad om! Det viktigaste är inte att du försöker ”pracka” på andra dina övertygelser utan att du själv lever i enlighet med de värderingar och övertygelser du har, det handlar om ditt liv och din framtid.

Det är därför vi behöver vara grundade i Guds ord eftersom det är därifrån vi som bibeltroende hämtar vår kompassriktning. Jag är så tacksam att jag tidigt i mitt kristna liv fick in undervisningen om betydelsen av Guds ord, att ordet är den klippa som vi kan bygga våra liv på, den undervisningen har varit till oerhörd välsignelse för mig och hjälpt mig att navigera genom många stormar i livet.

Jos 1:8 Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då skall du lyckas i det du företar dig, och då skall du ha framgång.

❤Stefan