Den onda dagen

admin Stefan Salmonsson 2016-10-31
Den onda dagen

Har du varit med om en dag som oväntat gick från god till ond? Säkert har du det, det händer oss alla ibland. Själv fick jag uppleva detta denna måndagmorgon. Efter en underbar helg där jag besökt en fin församling i Norge, närmare bestämt församlingen klippen på Karmöy. Jag har besökt denna församling ett antal gånger och fått många dyrbara vänner där. Samtidigt var det en fantastisk helg i Stockholm där tusentals människor samlades för att prisa Jesus, jag har fått ta del av många vittnesbörd från människor som mött Gud i Stockholm denna helg. Jag var så glad i mitt hjärta när jag tidigt i morse begav mig till flygplatsen för att flyga hem. Första flyget gick bra men när jag skulle byta plan möttes jag av informationen att flyget till Göteborg var inställt😬. När man är ute och reser så mycket som vi gör är det inte ovanligt med förseningar och strul med transporterna, jag har varit med om allt möjligt genom åren. 

Ef 6:13

13 Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt.

När man är trött i kroppen och så kan man bli överrumplad när oväntade saker händer, saker man inte är förberedd för. Världen går ju inte under för att ett flyg till Göteborg är inställt, men där och då är det lätt att förlora både glädjen och segern. Det har hänt mig flera gånger att jag blivit arg, upprörd och irriterad när sånt här händer. Resultatet blir alltid detsamma, friden, glädjen försvinner och ett ”surmoln” lägger sig över själen som fördunklar det underbara jag varit med om. Idag fick jag nåd att inte gå den vägen, istället fick jag möjlighet att inom några sekunder få upp trons Sköld och snabbt som ögat leta efter något verktyg i mitt inre som kunde hjälpa mig att inte förlora den goda eftersmaken jag hade från helgen. Jag började sjunga tyst för mig själv ” Herren är min starkhet och min lovsång” , när jag sjöng upplevde jag hur min själ lyftes och hur vreden sjönk undan, den ljuvliga friden infann sig. Då hörde jag mitt namn utropas och jag gick till disken, man hade hittat ett annat flyg till mig och jag slapp sitta på flygplatsen hela dagen. Jag tror att änglarna hade fått frigjorda vingar så att de kunde hjälpa mig, jag fastnade inte i ”surmolnet”.

Min vän, kanske du har haft en underbar helg eller händelse i ditt liv och som taget ur luften bryter den ”onda dagen in” något händer som fördunklar hela din dag. Du får ett negativt meddelande, möter någon som säger något till dig som gör dig ledsen eller du missar tåget, bilen går sönder. Där och då finns en möjlighet att välja in Guds nåd i ditt liv, frigöra änglarna så att de kan bistå dig, på det sättet kan du få se hur den onda dagen vänds till en god dag igen.

”Sådan din dag är så skall också din kraft vara” 5mos 33:25

❤️Stefan