Är du den som skall komma?

stefan Stefan Salmonsson 2017-07-09
Är du den som skall komma?

Luke 7:19och sände dem till Herren för att fråga:”Är du den som skulle komma, eller skall vi vänta på någon annan?”
Johannes hade börjat undra över om Jesus verkligen var den han tidigare hade trott han var. 

Första gången han såg Jesus lät det annorlunda:

John 1:29 Nästa dag såg han Jesus komma, och han sade:”Se Guds lamm, som tar bort världens synd!

Hur kunde han hamna här? Hur kunde han gå från ”DU ÄR!” till ÄR DU?”, när vände han på orden? 

Svaret ligger nog i det faktum att Johannes nu var isolerad (han hade blivit fängslad) och i och med att han nu hade begränsad eller ingen information om vad Jesus gjorde började han tvivla om det verkligen var som han tidigare hade trott. 

Där kan vi alla hamna ibland, om den största profeten enligt Jesus kunde hamna där, så kan vi. 

Detta händer när vi blir isolerade, eller när vi bara tar in negativ och problemcentrerad information. 

Jag befinner mig i Tanzania tillsammans med Peter Ljunggren när jag skriver detta. Vi har haft en helt fantastisk vecka där vi fått se hundratals människor bli helade från många olika sjukdomar. Vi har fått se många människor komma till tro på Jesus, även många muslimer. 

Under kampanjkvällarna har jag suttit och tänkt på Sverige, åh vad jag önskar att ni från Sverige varit med här! Jag själv som är ”ursvensk” känner att det är så befriande och uppbyggande att få se evangeliets kraft bli synlig på det här sättet. Vi är så svältfödda i Sverige på just detta med mirakler och kanske är det så att vi nästan gett upp hoppet på att något liknande skulle kunna hända hos oss?! 

Vi har hamnat i så mycket grubblerier och det känns som om vi reducerat evangeliet till något ett tankefenomen, en känsla i stunden eller en uppsättning värderingar som vi tycker är fina. 

Luke 7:22 Han svarade dem:”Gå och berätta för Johannes vad ni har sett och hört: Blinda ser, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och för fattiga predikas glädjens budskap.

Jesus skickade tillbaka detta budskap till den tvivlande Johannes. Detta var Jesu själavård till honom som satt i tvivlets dunkel, han utkrävde inte en trosbekännelse av honom utan han talade bara om vad han (Jesus) gjorde. Detta blev svar nog för Johannes! Han behövde inget annat för att tro. 

Jag tror att här ligger lösningen även för Sverige! En Jesus väckelse fylld av under och tecken! När evangeliet blir förkunnat så som det är, utan tillägg och fråndrag, då gensvarar Jesus genom att göra under och mirakler, det har han alltid gjort.  Kanske är det så att vi slutat predika detta evangelium? Därför att vi slutat tro på det? Kanske vi skäms för enkelheten och direktheten i evangeliet. När det händer börjar vi intellektualisera evangeliet istället, putsa till det så att det passar in i våra kyrkor, tar bort sådant som verkar stötande och simpelt för intellektet. 

När vi gör det går kraften förlorad därför att Jesus bekänner sig bara till det evangelium som han själv presenterade för två tusen år sedan. 

Vi behöver ett återtåg av EVANGELIET i Sverige, där vi på nytt upptäcker Jesus och hans kraft till frälsning. 

Romans 1:16 Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken.


❤️Stefan