Allt förmår jag i honom som ger mig kraft!

admin Stefan Salmonsson 2016-03-19
Allt förmår jag i honom som ger mig kraft!

Den här veckan har varit dramatisk för mig. I onsdags körde jag min bil till Kristiansand där jag skulle vara i tre dagar. Jag har talat hos vännerna i Filadelfia och deras bibelskola. När jag kom fram till hotellet märkte jag att rök kom ut ur bilen. När jag sedan öppnade bagageluckan slog ett eldhav ut ur bagageutrymmet. Jag blev helt chockad och slet ut väskan som fattat eld, turligt nog fanns det en brandslang alldeles intill min parkering och med hjälp av personal från hotellet lyckades vi släcka elden. Väskan och allt som fanns i den var helt förstörd.

Helt uppskärrad tog jag mig så småningom till mitt rum, ringde Marie och vi bad tillsammans, messade min pastor och han bad. Sedan böjde jag mig ner vid sängkanten och stillade mig inför Gud, det var då jag insåg hur nära en katastrof jag varit. Jag blev helt matt och viskade till Jesus  << tack för att du var med mig mitt i allt, nu överlämnar jag mig själv i din vård>>. När jag rest mig igen kom en tanke till mig  << gå ner igen till bilen!>>. Jag gick ner och såg till min förskräckelse att elden tagit fart igen, jag släckte den och såg då att kabeln som går från batteriet fram till motorn satt lös och generade gnistor. Kabeln som ligger dold under golvet i en kanal hade på något märkligt sätt börjat lossna. Detta fel var fullständig omöjligt att upptäcka innan det var försent. Jag kopplade loss batteriet så att inga gnistor kunde starta elden på nytt igen. 

Gud gav mig nåd att hålla mina möten under veckan och genom hans försorg kände jag mig buren av Honom mitt i allt. På grund av att jag har varit med om en mycket allvarlig olycka för några år sedan, en olycka som nästan kostade mig livet så tog denna händelse mig hårt. Det var som om allt kom tillbaka, en mycket obehaglig känsla. Kroppen har ju ett minne och när vi möter saker som påminner om tidigare händelser kan kroppen reagera utifrån det minne som lagrats där, för mig blev det så. 

Eftersom jag brukar reparera mina bilar själv ville jag försöka laga skadan och på det sättet ta mig hem igen från Norge. Idag har jag ägnat dagen till att försöka göra detta, bilen har fått stora skador och har nog gjort sitt. Vi kör väldigt mycket bil i vår tjänst och är helt beroende av en fungerande bil. Jag fick till det så pass att jag nu kan köra bilen hem igen imorgon. Först skall jag predika i en för mig ny församling här i Norge, det ser jag fram emot. 

Många har hört av sig till mig och undrat hur jag mår, jag mår bra. Måste erkänna att jag varit omskakad, men mår ändå bra. Tack för er omtanke och era böner. 

Ett ord som jag levt med ett tag blev så verkligt för mig i denna situation.

<< Fil  4:12-14 Jag kan leva enkelt och jag kan leva i överflöd. Med allt och med alla förhållanden är jag förtrogen. Jag kan vara mätt och jag kan vara hungrig, leva i överflöd och lida brist. 13 Allt förmår jag i honom som ger mig kraft. 14 Men ni gjorde väl som hjälpte mig i mitt svåra läge. >>

Nu behöver vi hjälp med en ny bil. Vi är beroende av en fungerande bil för att kunna göra det vi gör. Detta är ett svårt läge för oss och om du vill hjälpa oss genom att ge en gåva till en ny och bättre bil är vi så tacksamma, den vi har kan vi inte använda i vår tjänst längre, den är för osäker. 

Nummer att swisha till: 1234123881

Du kan även använda våra konton nedan:

Teamsalmonsson:

Plusgiro 552397-2

Bankgiro 625-5657

Utanför Sverige:
Iban: SE30 9500 0099 6034 0552 3972

Bic: NDEASESS
Adress:

Team salmonsson

Box 77

56127 Huskvarna

Orgnr: 802451-6703
Tack för detta!
Blessings/Stefan