När livet segrar!

admin Stefan Salmonsson 2016-05-18
När livet segrar!

Vi har blivit välsignade med ett femte barnbarn. Jag gick tidigt upp idag och satte mig på min favoritplats. Mitt hjärta fylldes med tacksamhet över Guds godhet emot oss. För oss som vet vad det betyder att förlora en dotter, så är det oändligt stort att få välkomna ett litet barn till världen. Kontrasten mellan död och liv är så påtaglig och även om vi alla under livets gång ställs inför båda verkligheterna så blir vi aldrig så rutinerade att vi inte berörs på djupet, varje gång. 

När döden slår in i våra liv så gör den det som en inkräktare, den tar något ifrån oss och vi känner oss bestulna. Den lämnar efter sig tomhet och saknad. När livet kommer till oss är det tvärtom, liv kommer med närvaro, hopp och med glädje. 

Det är detta som är så stort med Jesus, han kom för att ge oss liv, liv i överflöd. Jesus tar aldrig något från oss, han ger oss alltid liv. Tjuven däremot kommer bara för att beröva oss det vi har kärt, ja själva livet. På det sättet kan vi avgöra vem som varit framme, har vi blivit bestulna eller har vi blivit berikade?

John 10:10 // Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd.

Därför är barn alltid en välsignelse, en gåva ifrån Gud. De kommer med liv och framtid. Ett litet nyfött barn, rent och oskuldsfullt och med hela livet framför sig kommer till oss med sårbarhet och ett beroende av oss. Så är det med allt som har liv i sig, allt som är skapat. Livet måste vårdas annars kan det inte klara sig. Ett litet nyfött barn är beroende av sina föräldrar. De spröda växterna som spirar i vår trädgård måste vårdas. Ja allt som är fött måste vårdas. En kärleksrelation har liv i sig och den måste vårdas för att överleva. 

Vi kan konstruera många saker, men liv kan bara Gud ge. Han är den som skapar liv. Hur vet vi att något har liv? Därför att det är fött! Därför kan inte ”saker” ha liv, de är inte födda, de är konstruerade. Maskiner och prylar kan inte förmedla liv. Det kan däremot människor göra eftersom de har liv från skaparen. Därför blir det så stort varje gång vi får ta emot ett litet nyfött barn i vår famn, det är en hälsning från Gud själv, skaparen av allt liv.

Välkommen till världen du lilla flicka ❤️